maandag 4 juli 2011

Dwingeloo...

...for the first time! Fietsen met de buren is afgelopen dinsdag niks meer geworden, het spijt me ook niet heel erg, want het was ook wel erg warm. Maar afgelopen weekend stond er wel wat anders op het program, namelijk de vaste route van Dwingeloo. Met de familie zaten we een weekend in Wijster, op 3,5 km van startpunt Spier. Lammert (aka Flammert) had z'n fiets mee, als ook Frits en ondergetekende. Vrijdag waren we al in Wijster, maar het duurde tot zondagochtend 10uur voordat we op de fiets stapten, in de tussentijd natuurlijk wel heel veel leuke dingen gedaan!
Over het verhard richting startpunt Spier, daar aangekomen al wel een zwart en een rood bordje gezien, maar er was even twijfel over wat voor kleur de 23km lange route nou eigenlijk had. Na even omgelummeld te hebben maar even aan een ploegje MTB'ers die er uitzagen alsof ze net klaar waren, gevraagd of we de rode route moesten hebben. Dit werd bevestigd en we werden ook meteen gewaarschuwd hier en daar lag de route op z'n kop doordat men nieuw hekwerk had geplaatst. Wij dachten dat dit wel wat mee zou vallen, maar niks was minder waar. Al redelijk snel moesten we met een flauwe bocht naar rechts....maar werd de weg ons versperd door schrikdraad. Best lastig! Terug gefietst en de route ergens anders weer opgepakt.
Het weer was goed, tempo was lekker en de route was niet moeilijk. Ik kan ook niet zeggen dat het echt tegen viel, maar ik had er wel iets meer van verwacht. Veel bossnelwegen, afgewisseld met korte 'doorsteekjes' die best wel technisch waren. We hebben ons goed vermaakt hoor, dat is het punt niet, maar doordat men zo in het bos bezig is, wil het plezier in het fietsen wel eens wat tegenvallen. Wat de boel wel verziekte was het groot aantal klaphekjes wat open en dicht moest, dat is toch niet normaal?
Doordat het flink geregend had lagen er hier en daar grote plassen waarvan enkele echt niet vermeden konden worden. Een andere lag vlak voor een klaphek, net na een lekkere, maar onoverzichtelijke afdeling. Dat zijn geen klachten hoor, absoluut niet, gewoon leuke stukjes van het mountainbiken op de vaste route in Dwingeloo!
Mijn Endomondo workout laat wel wat te wensen over, om 1 of andere reden wordt de GPS niet goed gepakt ofzo, waardoor de route op de route kaart niet goed wordt weergegeven.

Ondanks dat de verhouding bossnelweg, technische stukjes iets anders had gemogen, gaan we deze route zeker een keertje vaker rijden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten