zondag 10 april 2011

Zaterdag...

...weer even wezen fietsen, deze keer niet op de MTB, maar op een huurfiets van Kiewiet op Ameland.
Dag begon al goed, ik lag om een uur of 2 in bed, komt Maaike me om 8 uur wakker maken: "Anne, heb je zin om naar Ameland te gaan?" "Huh? Hoe laat gaat die bood dan?" Nou om half 10 dus en aangezien het nog 45 minuten rijden is bij ons vandaan, was ik niet meteen enthousiast. Ik vond het een leuk idee hoor, maar was net wakker natuurlijk, dus om dan helemaal enthousiast te kunnen reageren is wat lastig. Snel eruit, broodje smeren, koffie mee de auto in en rijden!
Waren mooi op tijd bij de boot, hij meerde net aan.
Op het eiland aangekomen waaide het wel redelijk en het was best fris, ondanks het heldere weer! Lopend naar de verhuur en een paar luxe fietsen met 7 versnellingen huren voor 8,50 euro per stuk. Mmmm is het toeval dat dat ook de prijs is als je je fiets mee wilt op de boot? Denk het niet.
Richting Buren en al om 11 uur ons eerst strandtentje, heerlijk buiten zitten uit de wind. Konden daar eigenlijk best de hele dag zitten, was gewoon lekker. Maar goed daar kwamen we niet voor, dus door de duinen richting Nes. Langs camping Duinoord, brings back memories en door in de richting Ballum. Zoals gezegd stond er wel een fris windje uit 1 van de noordelijke richtingen, op 1 of andere manier dus altijd tegen. Heuveltje op en heuveltje af. Probeerde te kijken of of ik kon zien waar de toertocht van 6 maart langs had gelopen, maar kon niks zien.
Bij Ballum weer een standtent gepakt, het was hier al wat drukker en we zaten dan ook een beetje in de wind, te koud om te eten wat daar eigenlijk wel de bedoeling was. Toch maar door, eerst even in Ballum zelf kijken maar daar was niks, of dat is niet waar er zijn genoeg leuke zaken waar je kunt eten, maar eigenlijk hadden we al besloten om "Onder de Vuurtoren" te eten, voor de mensen die het kennen, pannenkoeken dus! Inmiddels begon het achterwerk al pijnlijk te worden en dan moesten we nog terug! Na een heerlijke 445 voor Maaike en een 446 voor mij, de terugtocht toch maar aanvaard. Weer door de duinen aangezien de weg ook maar zo zaai is, we zouden nog in Hollum zelf kijken, maar de zadelpijn besloot ons meteen maar terug te gaan. Het was wel een stuk drukker op het fietspad. Ergens na de strandtent bij Ballum een duinpannetje uit de wind opgezocht en daar heerlijk in de zon gelegen, dat was wel lekker warm! Ook hier was het wel de hele dag uit te houden, maar we wilden nog weer even naar Nes.

In Nes aangekomen eerst nog wat familie tegen het lijf gelopen en daarna een terrasje opgezocht. Te druk om in de zon te kunnen zitten, dus een plek in de schaduw opgezocht, met terrasheater, dat dan wel weer. Niet alleen zadelpijn aan de dag over gehouden, maar ook nog een zonverbrand hoofd, dat wordt nog wat zo, als ik met Flammert ga MTBen in Appelscha...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten